Epilarea definitivă cu laser dioda este o procedură sigură și foarte eficientă.  Ea se relizează la salonul de înfrumusețare TopSKiN cu aparatu LASER DIODA cu mod de operare continuu.  Acesta este cel mai performant aparat de epilare laser .

         Mai multe studii au demonstrat că epilarea definitivă cu laser nu poate dăuna sănătății umane dacă terapia este aplicată corect și dacă sunt respectate anumite indicații și reguli. Totodată, este necesar să fie cunoscute contraindicațiile ce vizeaza această procedură si să fie respectate sfaturile specialiștilor terapeuți referitoare la etapa pre-epilare.

     Sfaturi înainte de a face epilarea definitivă cu laser dioda

Înainte să mergi la salon, trebuie să ții cont de contraindicațiile acestei proceduri. Trebuie să le citești cu atenție și să fii sigură că nu ai o problemă de sănătate care să te împiedice să faci tratamentul de epilare definitivă cu laser dioda.

Epilarea definitivă cu laser este contraindicată:

  *Femeilor însărcinate sau care alăptează pentru a evita eventualele riscuri asupra fătului sau a nou-născutului. Deși nu există dovezi științifice cu privire la această contraindicație, totuși medicii nu recomandă terapia cu laser în perioada de sarcină și alăptare.

*Persoanelor care suferă de epilepsie, mai ales dacă există riscul ca din cauza luminii pulsatile să fie declanșate crizele acestei boli. Doar pacienții care primesc acordul medicului că nu există niciun risc de declanșare a bolii pot face tratamentul de epilare cu laser.

-Femeilor care suferă de dereglări hormonale. Terapeutul trebuie să știe ce probleme hormonale există, pentru că în anumite cazuri epilarea cu laser nu va da rezultate și de aceea nu trebuie aplicată. Astfel de persoane trebuie întâi să urmeze un tratament medical pentru ameliorarea problemelor hormonale și abia apoi să facă epilarea la salon.

*Persoanelor care suferă de diabet, cancer, boli de piele, boli hematologice, boli ale țesutului conjunctiv, varice. În astfel de cazuri se recomandă tratamente medicale în scopul ameliorării simptomelor și vindecării (dacă este posibil), înainte de a fi realizată epilarea.

-În cazul în care pacienții urmează tratamente cu medicamente hormonale, contra acneei, fotosensibilizante.

*Pacienților care poartă stimulator cardiac și celor care au implanturi metalice (mai ales în zona unde se dorește tratamentul de epilare).

*Persoanelor care au fost supuse cu 6 luni înainte de epilare unor intervenții chirurgicale.

*În situația în care pielea prezintă alunițe, vitiligo, iritații, răni, tatuaje.

*Persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

*Dacă nu ești subiectul niciunei contraindicații referitoare la procedura de epilare, următorul pas este să respecți indicațiile terapeuților cu privire la ce trebuie să faci înainte de epilarea propriu-zisă.

Structura firelor de păr trebuie evaluată înainte de epilarea cu laser. Specialistul terapeut de la salon va realiza o consultație gratuită și va efectua o evaluare preliminară a pielii și a firelor de păr. Astfel va putea emite anumite recomandări în ceea ce privește terapia și numărul de ședințe de tratament pentru obținerea celor mai bune rezultate. Trebuie să discuți cu terapeutul despre ce medicamente folosești, dacă ai anumite probleme de sănătate, pentru a ști sigur dacă poți face tratamentul de epilare.

Cu 1-2 zile înainte de tratamentul de epilare, zona ce urmează să fie epilată trebuie rasă cu lama, indiferent că este vorba despre picioare, coapse sau altă zonă. Acest demers ajută la realizarea terapiei

Înainte de epilarea definitivă cu laser, nu se epilează zona respectivă cu ceară sau cu aparate electrice de smulgere a firelor de păr. De asemenea, nu se folosesc creme depilatoare, nu se smulg firele de păr cu penseta. Dacă ai folosit oricare dintre aceste metode de epilare cu 20 zile înainte de terapie, trebuie să amâni îndepărtarea părului cu laser până la creșterea părului pe zona respectivă.

Cu 10 zile înainte de terapie nu se decolorează firele de păr pentru că epilarea cu laser nu se poate efectua.

Pielea nu trebuie să fie bronzată excesiv, de aceea cu cel puțin 3 săptămâni înainte de terapie nu se merge la plajă sau la solar. Epilarea definitivă cu laser nu se aplică pe pielea bronzată. Dacă vrei să scapi de părul nedorit de pe o anumită zonă a pielii, trebuie să renunți temporar la solar și la folosirea cremelor de bronzare.

Alte recomandări ce trebuie respectate înainte de terapie:

Nu folosi produse cosmetice cum sunt cremele de piele, deodorantele, parfumurile, uleiurile esențiale, cremele de protecție solară și alte produse de îngrijire a pielii.

Dacă pe față ai machiaj, trebuie să faci o demachiere corectă a pielii înainte de terapie.

Înainte de epilare nu se efectuează tratamente de peeling, care pot sensibiliza pielea.

Nu folosi niciun produs care să cauzeze fotosensibilitate pentru că tratamentul de epilare cu laser nu va da rezultatele așteptate. Medicamentele pentru tratamentul acneei pot crea sensibilitate la lumină.

Te așteptăm la salonul de înfrumusețare TOPSKiN unde specialiștii noștri vor efectua epilarea cu laser în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea ta. Odată discutate toate aspectele epilării împreună cu medicii noștri, aceștia vor realiza procedura prin care vor îndepărta părul nedorit, lăsându-ți pielea catifelată și frumoasă.

Ne găsești în  Cristea Mateescu , colț cu Alexandru cel Bun, sector 2, Bucuresti. Ne poți contacta la numărul de telefon +40 748880051 și ne poți vizita și pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 8 =