Pielea uscata este mai mult decat un aspect, este o senzatie, de cele mai multe ori neplacuta.
Fara a fi vorba despre un ceva patologic, pielea uscata iti produce categoric un disconfort.


Uscarea simplă a pielii se numeste xeroză.
Desi un numar diminuat de persoane tinere prezinta in tinerete pielea uscata, acest numar va creste  cu înaintarea în vârstă. Frigul, vantul sau  soarele pot declansa deshidratarea pielii. De mare importanta ca factori ce pot fi cu usor de evitat sunt agenţii tensioactivi cu efect detergent şi iritant continuti in produsele cosmetice si detergentii casnici.

Uscarea anormală a pielii se numeste ihtioza, este un proces patologic, foarte dificil de controlat. Daca exista alte modificari care va ingrijoreaza alaturi de uscarea pielii dumneavostra, precum modificarile de culoare, existenta crustelor sau a fisurilor, senzatie accentuata de mancarime sau usturime, lipsa aparitiei unei imbunatatiri in urma unei creme hidratatante va trebui sa consultati un medic dermatolog pentru a primi o varianta terapeutica.
 Anumite tratamente pentru boli dermatologice pot avea ca efecte secundare uscarea acesteia, dar si acest lucru se poate corecta in urma unei discutii cu medicul curant.


Intotdeauna se face o consultatie atenta, vor trebui excluse episoadele de dermatita alergica, ihtiozele adevarate. Alaturi de masuri alimentare recomandate, fie prin teste cutanate sau sanguine se va recomanda intotdeauna eliminarea substantelor iritante si folosirea unor creme hidratante. Efectele pozitive ale cremelor se obtin prin actiunea ingredientelor active continute de acestea, astfel ca exista formulele care contin acizi, ceramide, steroli, si lipide similare celor naturale din piele alaturi de emolientele pe baza de acid lactic, uree, glicerina si in final produsele foarte grase (vaselina) care fac ocluzie protectiva ce impiedica deshidratarea pielii.

        Acestea se gasesc in diferite combinatii si concentratii, facand ca anumite produse dermato-cosmetice sa va placa sau sa considerati ca nu sunt suficiente pentru a va diminua disconfortul. Impreuna cu medicul dumneavoastra veti gasi varinta potrivita problemei dumneavoastra. Absolut toate produsele dermatocosmetice al carei scop este hidratarea vor trebui aplicate zilnic, pe pielea curata, spalata proaspat pentru obtinerea si mentinerea efectului dorit: o piele fina si hidratata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + four =